Vad är nyckeln till att lyckas i köket? Hur viktigt är det med kvalité och prestanda för dig? Här kan du läsa allt om hur vi testar Falconspisarnas kvalitet & prestanda med hjälp av småkakor, muffins, hamburgare, och ja till och med stora julbordstestet! Vårt främsta mål är ju att du ska lyckas i köket och få uppleva sann mat- och bakglädje. Det är ju inte bara är ett ett fint yttre som räknas, även om våra spisar är fantastiskt fina! Vi vill också att du ska häpna över Falconspisarnas kvalitet och prestanda!
Kaktest
Dessa muffins bakas alltid utifrån samma recept och med likadana ingredienser där 28 gram av smeten sedan vägs in i varje kakas smörpappersform. Formarna har alltid samma storlek och papperskvalitet. Efter gräddningen undersöks varje muffins färg, form och textur mycket noggrant.
Tillagningstemperatur
Visst har vi alla någon gång misslyckats i köket? För att du ska känna dig trygg med din spis testar vi därför alltid Falconspisens kvalitet och prestanda med hjälp av olika bakverk som kräver olika gräddningstemperaturer. Det handlar om scones, småkakor, bröd till tunga fruktkakor. Vi vill täcka in olika gräddningstemperaturer och givetvis se till att våra galler håller för tyngden.
Stora julbordstestet
För att säkerställa att våra Falconspisar lever upp till de högt ställda krav du har, utför vi det “stora julbordstestet” också. Vi vill säkerställa att spisen klarar olika tillagningsmöjligheter och temperaturer på en och samma gång, så som vi ofta lagar mat under julen. Visste du att ugnssteka en julkalkon på 11,3 kg med perfekt slutresultat ingår i detta test?
Hällen
Hällen är en viktig del av spisen som vi också utsätter för stora tester. Vill du vara säker på att brännarna kan dras ner till noll utan att lågan släcks? Självklart. Är zonerna på en induktionshäll så reaktiva som de borde vara? Ja, naturligtvis är de det. De galler och stekbord som följer med en gashäll – är de “non-stick” så att de är lätta att rengöra? Givetvis!
Salamandergrillen
När det gäller Falcons unika salamandergrillugnar så testar vi dessa med bland annat toast. Vi beräknar då hur många procent som brynts i relation till storleken på toasten samt den tid det tagit. Även grillning av hamburgare testar vi eftersom vi vill se hur väl burgarna håller formen och vilken bryning de får. Självklart undersöker vi också hur jämnt genomgrillade de blir, beroende på vilket resultat vi vill uppnå. Gillar du medium, medium-rare eller well done?
Anpassad till Europeisk standard
Utvecklingen av Falconspisen börjar med utgångspunkt ifrån att spisens viktigaste funktion är att du ska kunna laga mat och baka på ett effektivt och säkert sätt. Självklart också att det du serverar både ska se gott ut och smaka gott. Spisarna håller den europeiska standarden BS EN 50304: 2009 och BS EN 60350: 2009 samt lämpliga säkerhetsstandarder. Är du fortfarande inte övertygad om att Falcon är det rätta valet för dig? Kanske kan vi hjälpa dig genom att berätta om våra hälltyper eller om våra olika spiskategorier? Eller behöver du inspiration kanske?