Vilken hälltyp är rätt för dig?

Det kan vara svårt att bestämma sig för vilken hälltyp som är rätt för dig och därför vill vi berätta om Falcons olika hälltyper som du kan välja mellan. Oavsett vilken häll du väljer så är alla spisarnas ugnar  elektriska. Utgå först ifrån vilken häll som passar dig och din matlagning bäst och välj därefter spismodell.

Trenden visar att intresset för gashäll växer starkt. På Falcons gashäll brinner lågorna optimalt genom exakt utformning med anpassad effekt. Falcons spisar kan konverteras till gasol eller naturgas. Falconspisarna är ej godkända för stadsgas.

Hällarna är pressade i ett stycke med indelade i olika zoner för lättare rengöring. Ovan bild på en 110 cm gashäll med keramisk multizon och tillhörande stekbord.

En gashäll ger omedelbar effekt så fort du tänder en brännare. Beroende på vilken Falconspis du väljer, tänds brännarna med antingen tvåhandständning eller enhandständning. Modeller med tvåhandständning nedan. Övriga modeller har enhandständning.

  • Kitchener
  • Classic
  • Infusion
  • Professional+

Falconspisarna med gashäll i Exclusive-serien (samt Elise) har rostfri häll pressad i ett stycke. Brännarna är i mässing (ej Elise).

En induktionshäll är snabb och lätt att kontrollera och blir därmed också energieffektiv. Det är säkert därför det är den snabbast växande hällvarianten idag. 

Falcons induktionshällar har flera säkerhetsfunktioner inom den senaste tekniken och man lanserar nu en ny induktionshäll som förutom tre olika stora zoner även har två bryggbara zoner. Falcon kommer att succesivt uppgradera spismodellerna med denna nya häll.

Alla Falcons induktionshällar har den avancerade i5TM teknologin vilket innefattar följande smarta funktioner:

A= Automatisk uppvärmningsfunktion. Ger maximal uppvärmning till den valda rätten på kort tid. Perfekt för att koka ris eller pasta.

L1= Läge för smältning (ca 44° C)

L2=  Läge för varmhållning (ca 70° C). Finns bara på den nya induktionen.

L3= Läge för sjudning (ca 94 °C)

P= Power boost.

H= Värmeindikator

Illustrationerna visar dels den befintliga induktionshällen samt den nya.

Keramisk häll finns endast som val till Classic och Classic Deluxe i följande bredder: 90 cm och 110 cm. Keramisk häll är ett alternativ till dig som inte vill ha induktion men vill ha en slät glashäll som är lätt att hålla ren.